måndag 11 augusti 2008

Ren berest gräshoppa?



Jag har varit på fotbollscup med Säters IF´s 94/95 tjejer över helgen. Gräshoppan hittades under viss uppståndelse i en dusch på ett vandrarhem på Åland. Den är uppskattningsvis ca 6-8 cm lång. Frågan är, hur har den hamnat där? Nu är den ännu mer berest för den fick följa med en familj hem till Säter, så vi får se om det blir gräshoppsinvasion på Hea så småningom!

Tack allihop för en jättemysig helg, det kommer fotbollsbilder också så småningom.

Nu är gräshoppan artbestämd och namngiven (se kommentarer) det visade sig att det inte är nån gräshoppa utan en grön vårtbitare! Häftig insekt i alla fall, tror det är den största jag sett.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Insekten Byttböle har fått en större bostad. Hemresan i en matlåda var nog inte så rolig.Nu ska vi försöka artbestämma den. Hör gärna av er hit om ni känner igen den. Obs den hålls väl instängd då vi fick höra att den kan vara en skadeinsekt som i flock ödelägger stora åkrar.

Anonym sa...

Grön vårtbitare, så vår vän var inte exotisk. Dock var det nog bra att ha en pappersrulle att sitta på då de kan bitas rejält.

Anonym sa...

Blää.. Snusk sak!

Anonym sa...

Hej Barbro! Tack för ditt tips om att du har en egen glogg. Vilka häftiga bilder, supersuper kanon bra och snygga. Du borde bli heltidsfotograf, tycker jag. Eller hålla en kurs för oss vanliga amatörer. Du får tänka på den smällkamaramellen! Så jag kommer att kika in fler gånger, med hopp att det kommer fler bilder. Vårtbitaren var snygg! Kram vi ses i stallet....

Anonym sa...

Det var en GRÖN sak, härliga bilder

Ulrika sa...

Vilken grön klar färg, har du "filat" länge på bilderna?